cpt. Cook
 

Jehněčí guláš s rajčaty a s paprikami

Jehněčí nebo kůzlečí guláš

Jehněčí nebo telecí ragú

Jemný bratislavský guláš

Jihomoravský tokáň

Jihomoravský vepřový guláš

Karlovarský guláš

Kentucký guláš

Klasický guláš

Klobáskové a fenyklové ragú s orecchiette

Knížecí guláš

Kotlíkový guláš

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kotlíkový guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg hovězího masa, 8 cl oleje, 20 dkg cibule, 2 dkg mleté papriky, 2 dkg soli, 1/2 g kmínu, 15 g česneku, 60 dkg brambor, 10 dkg paprik, 80 dkg rajčat,

Noky: 6 dkg hladké mouky, 1/2  vejce, 2 g soli

zkopírováno z http://www.tacos.cz Jedná se o charakteristické maďarské jídlo, chloubu maďarské kuchyně, světoznámý pokrm oceňovaný labužníky, jež milují typická jednoduchá jídla.

www.tacos.cz Hovězí maso omýt a nakrájet na malé kousky. V hrnci zahřát olej a nechat zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Odstavit z plotny a zaprášit sladkou červenou paprikou. Rychle promíchat, přilít trochu vody a vařit tak dlouho, dokud se voda nevyvaří, vše dusit ve vlastní šťávě. Přidat pokrájené maso, osolit, promíchat a pod pokličkou dusit při mírné teplotě až se vývar z masa vyvaří, přidat kmín a prolisovaný česnek. Koření promíchat a stále přilévat jen tolik vody, aby se maso dusilo v troše vývaru. Mezitím pokrájet omyté brambory na kostičky 1x1 cm a nechat stranou ve studené vodě. Zelenou papriku a rajčata pokrájet na stejně velké kousky.

www.tacos.cz Z vejce, mouky, vody a soli vypracovat tuhé těsto a na pomoučeném vále utvořit malé nočky. Uvařit je v lehce osolené vodě, přecedit, hodně propláchnout studenou vodou a odložit stranou.

www.tacos.cz Když je maso téměř měkké, vodu vyvařit a přidat připravené brambory a papriku. Dobře promíchat a několik minut společně orestovat. Pak zalít vodou a při mírné teplotě vařit. Po přejití varem přidat rajčata a vše uvařit doměkka. Poté přidat připravené noky a nechat ještě asi 2 - 3 minuty táhnout. Podle chuti dosolit nebo přidat trochu pálivé papriky. Dobrý kotlíkový guláš musí mít ohnivě rudou barvu a být velmi vydatný, neboť se jedná o typické 'jídlo z jednoho hrnce'. Servírovat horké, v polévkové misce.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2766x    verze pro tisk

Kotlíkový guláš

Králičí guláš s feferonkou

Kůzlečí ragú

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Maďarský tokáň

Mexický guláš