Jihomoravský tokáň - recept cpt. Cooka
6 porcí: 80 dkg hovězí svíčkové nebo roštěnce, 12 dkg vepřového sádla, 1 větší cibule, 20 dkg paprik, 10 dkg rajčat, 10 dkg nakládaných okurek, citrónová šťáva, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 dl červeného vína, 2 feferonky, mletý pepř, sůl
Maso nakrájíme na jemné nudličky, na sádle prudce opečeme, osolíme, okořeníme, přidáme na proužky nakrájenou veškerou zeleninu a ve vlastní šťávě nebo mírně podlité podusíme. Pak přidáme rajský protlak, jemně sekanou feferonku, zjemníme červeným vínem, dochutíme citrónovou šťávou a kořením. Jídlo můžeme připravovat jako minutku. V menších porcích lze podávat jako přesnídávku nebo pikantní večeři.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka