Maharashtrian ambat vatana rassa recept ze stránek www.tacos.cz
na kokosovou pastu: 1/2 lžíce koriandru, 1/2 lžička celého pepře, 1/2 lžička chilli, 12 dkg kokosu, 1.215 dl vody
www.tacos.cz Pro přípravu pasty vložte semínka koriandru, zrnka pepře, mleté chilli (nejlépe kašmírské, které je jemnější a ovocnější než běžné) a strouhaný čerstvý kokos do výkonného mixéru nebo malého kuchyňského robotu a rozmixujte je na jemno. Přidejte vodu a znovu rozmixujte na pastu.
www.tacos.cz Ve velkém těžkém hrnci rozehřejte olej nebo ghí na středním plameni. Přidejte čerstvé kari listy a kokosovou pastu. Za stálého míchání restujte 2 minuty. Přidejte kurkumu a smažte další minutu. Přilijte vodu a povařte 2 minuty. Snižte teplotu a přidejte hrášek spolu s kousky brambor. Vmíchejte tamarindovou pastu, osolte a 2-3 minuty dovařte. Ozdobte zeleným koriandrem a podávejte s rýží basmati.