cpt. Cook
 

Brambory na víně

Brambory nakyselo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brambory nakyselo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brambor, 3 dkg másla, 1/2 větší cibule, sůl, bobkový list, 4 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 2.15 dl mléka, 1.15 dkg hladké mouky, 1/2  žloutek, ocet, zelená petrželka (případně pažitka nebo kopr)
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, podlijeme trochou vody, osolíme, okořeníme a pod pokličkou podusíme. Jakmile brambory změknou, zalijeme je mlékem, v němž jsme rozšlehali mouku, a za občasného míchání dovaříme doměkka. Před podáváním zamícháme do pokrmu žloutek, přikyselíme octem a dochutíme jemně nakrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou či koprem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2553x    verze pro tisk

Brambory nakyselo

Brambory nakyselo s liškami a vejcem

Brambory po čínsku

Brambory s celerem

Brambory s cibulí

Brambory s česnekem

Brambory s rajčaty a vejci v sýrové omáčce

Brambory s těstovinami (Granátnický pochod)

Brambory s vejci

Brambory se čtverečky (Granatyrmarš)

Brukvové brambory

Dušené brambory s kapustou

Dušené brambory s rajčaty

Dušené brambory se smetanou

Dušené brambory se zeleninou

Guláš „pochoutka“

Hráškovo-bramborové kari z Maháráštry
(Maharashtrian ambat vatana rassa)