cpt. Cook
 

Brambory na víně

Brambory nakyselo

Brambory nakyselo

Brambory nakyselo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brambory nakyselo s liškami a vejcem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brambor, sůl, kmín, 15 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 2.15 dl mléka nebo kyselé smetany, ocet, 10 dkg lišek nebo desetinu sušených, zelená petrželka nebo pažitka, 4  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory a pokrájené lišky nebo předem namočené sušené houby podlijeme vodou, přidáme sůl a kmín a podusíme. V jiné nádobě lehce opražíme mouku, rozmícháme ji s máslem, přilijeme trochu vody z brambor, krátce povaříme, přidáme mléko nebo smetanu, přikyselíme, ochutíme nadrobno nakrájenou petrželkou nebo pažitkou a nalijeme zpátky na brambory. Za občasného míchání na mírném ohni dovaříme. Podáváme s vejcem vařeným nahniličko nebo ztraceným vejcem, uvařeným v okyselené vodě.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2361x    verze pro tisk

Brambory po čínsku

Brambory s celerem

Brambory s cibulí

Brambory s česnekem

Brambory s rajčaty a vejci v sýrové omáčce

Brambory s těstovinami (Granátnický pochod)

Brambory s vejci

Brambory se čtverečky (Granatyrmarš)

Brukvové brambory

Dušené brambory s kapustou

Dušené brambory s rajčaty

Dušené brambory se smetanou

Dušené brambory se zeleninou

Guláš „pochoutka“

Hráškovo-bramborové kari z Maháráštry
(Maharashtrian ambat vatana rassa)