Španělští ptáčci: máslo, vejce, sardelová pasta, cibule, strouhanka, mléko, mletý pepř, zelená petrželka, hladká mouka,
S klobásou: klobása nebo uzenka,
Se slaninou: cibule, slanina, chleba, hladká mouka,
S hořčicí: máslo, hořčice, kysaná smetana,
Ruské srazy: cibule, čerstvé houby, strouhanka, mléko, kysaná smetana
www.tacos.cz Obměny:
www.tacos.cz 1. Španělští ptáčci (hlavně z masa telecího). Na nádivku utřeme kousek másla s vejcem a trochou sardelové pasty nebo postrouhané cibule, přidáme strouhanou housku máčenou v mléce, okořeníme malinko pepřem, více sekanou zelenou petrželkou. Můžeme zlepšit i kouskem sekaného uzeného nebo jiného masa. Naplněné závitky před opečením obalíme v mouce. Šťávu necháme přírodní.
www.tacos.cz 2. S uzenkami nebo klobásou (z masa hovězího nebo i telecího). Do každého předem naklepaného a osoleného plátku zabalíme místo slaniny polovinu loupané uzenky nebo kus loupané klobásy. Šťávu necháme přírodní. Jsou výborné a rychle hotové.
www.tacos.cz 3. Se slaninou a cibulí (z masa hovězího nebo skopového). Na každý řízek rozprostřeme sekanou cibuli a na kostičky krájenou slaninu, prosypeme ještě strouhaným chlebem a stočíme. Na konec zaprášíme moukou.
www.tacos.cz 4. S hořčicí (z hovězího nebo vepřového masa). Plátky potřeme máslem a hořčicí. Šťávu zatřepeme kyselou smetanou.
www.tacos.cz 5. S houbami - 'ruské srazy' (z hovězího nebo telecího). Na nádivku osmažíme na zpěněné cibuli pokrájené houby, přidáme strouhanou housku a trochu mléka. Šťávu na konec zatřepeme kyselou smetanou.
www.tacos.cz Dobré sestavy: K obměně č. 1 a 2 podáváme brambory nebo rýži, k čís. 3 rýži nebo těstoviny, k č. 4 a 5 rýži, těstoviny nebo bramborové šišky. Jako doplněk zeleninu nebo salát.