Chile con carne
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg předního hovězího (vepřového), 10 dkg uzeného masa, 3 lžíce vepřového sádla, 4 cibule, sůl, 20 dkg červených fazolí, 2 papriky (zelené), 4 rajčata, 2 lžíce mexické směsi koření, 2 stroužky česneku, 1.15 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tvrdého sýra (strouhaného), zelená petrželka, koriandrové lístky (nemusí být)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso nakrájíme, prudce opečeme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, potom vsypeme mexickou směs, přes noc namočené fazole, podlijeme vodou, přidáme nakrájený nebo sušený česnek. Pomalu dusíme, až maso i fazole změknou. Pak osolíme, přidáme na kostky nakrájené uzené maso, papriky, rajčata a dusíme ještě asi 10 minut. Je-li pokrm řídký, zahustíme jej moukou rozmíchanou ve vodě. Chceme-li jej mít ostřejší, dodáme špetku chilli. Podáváme jej s rýží, posypaný trochou strouhaného sýra a sekanou petrželkou. V Mexiku podávají místo petrželky mladé lístky koriandru.