zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, okořeníme a zprudka orestujeme na oleji. Vyjmeme z hrnce. Do něj naopak vložíme slaninu nakrájenou na nudličky a orestujeme. Přidáme žampiony, mrkev, oba druhy celeru, cibuli a česnek, vše chvíli restujeme. Přidáme tomatový protlak, zalejeme vínem a necháme svařit na polovinu. Poté podlijeme vývarem, přidáme bylinky a do kastrolu vrátíme opečené maso. Vše dusíme v troubě pod pokličkou při 160 až 180 stupních dvě až tři hodiny - podle kvality masa. Během dušení maso občas kontrolujeme.
www.tacos.cz Po změknutí maso vyjmeme z kastrolu, omáčku přecedíme, podle potřeby zahustíme a zjemníme máslem. Necháme povařit. Při podávání sypeme nasekanou petrželkou.