Hovězí pečeně se žampióny
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg zadního hovězího, sůl, několik kuliček celého pepře, 8 dkg slaniny, 6 dkg šunky, 20 dkg žampiónů, 1/2 šálek bílého vína, 1/2 dl smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, 15 dl vývaru z masoxu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky, osolíme, přidáme koření, očištěné a na plátky nakrájené žampióny, podlijeme vývarem a dusíme. Nádobu vložíme do trouby a za občasného přelévání šťávou a podlévání upečeme doměkka. Maso vyjmeme a naporcujeme. Ze šťávy vyndáme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s moukou a provaříme.