Hovězí pečeně se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg zadního hovězího, sůl, několik kuliček celého pepře, 8 dkg slaniny, 6 dkg šunky, 20 dkg žampiónů, 1 šálek bílého vína, 1 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 5 dl vývaru z masoxu
Maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky, osolíme, přidáme koření, očištěné a na plátky nakrájené žampióny, podlijeme vývarem a dusíme. Nádobu vložíme do trouby a za občasného přelévání šťávou a podlévání upečeme doměkka. Maso vyjmeme a naporcujeme. Ze šťávy vyndáme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s moukou a provaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka