Hovězí na pivu
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg roštěnek nakrájené na kostky, 4 cibule nakrájené na kolečka, 2 lžíce oleje, 15 dl piva, 1.15 dl vody, 1/2 lžíce krystalového cukru, 1/2 lžičky mletého tymiánu, 1/2 lžičky majoránky, 2 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce studené vody, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme cibuli do hněda. Hotovou cibuli vyndáme do misky a dáme na stranu. Do pánve pomalu přidáme maso a za stálého míchání krátce osmahneme, asi 10 minut. Přidáme cibuli, pivo, vodu, cukr a koření. Přivedeme k varu. Ve sklenici smícháme studenou vodu se Solamylem a vzniklou směs pomalu přilijeme do pánve. Zamícháme a 1 minutu povaříme. Přikryjeme pokličkou a dusíme 2 hodiny. Pánev odkryjeme a dusíme dalších 45 minut, až je maso měkké.