Hovězí pečeně se zeleninou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg hovězí kýty, 15 dkg slaniny, 8 dkg vepřového sádla, 15 dkg kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, 1/2 cibule, 3 dkg hladké mouky, 1/2 kostky bujónu (masox)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso protkneme malými proužky slaniny, potřeme solí a pepřem, na sádle po všech stranách opečeme. Vyjmeme opečené maso a přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a lehce osmažíme. Maso vložíme zpět na zeleninu, přidáme jeden šálek vody, přiklopíme a pečeme do měkka. Během pečeni maso obracíme a přiléváme bujón podle potřeby. Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme bujón, dobře promícháme a dusíme. Šťávu protřeme sítem a přelijeme na pokrájené maso. Podáváme s brambory nebo rýží.