Hovězí plátky na celeru
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 plátky zadního hovězího, 2 lžíce oleje, 8 dkg očištěného celeru, 1/2 menší cibule, sůl, 1/2 lžíce hladké mouky, špetka mletého zázvoru, 1/2 žervé (Lučina), zelená petrželka, 1/2 kostky bujónu (masox), 2.15 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Plátky nařízneme několikrát po obvodu a naklepeme. Osolíme je a opečeme na rozpáleném oleji v tlakovém hrnci. Poté maso vyjmeme, na oleji osmahneme na nudličky nakrájený celer a cibuli, poprášíme moukou a zázvorem, osmahneme, zalijeme vodou a vše rozmícháme. Maso vložíme zpět, přidáme bujón a dusíme v uzavřeném hrnci 30 minut. Měkké plátky vyjmeme, do omáčky dáme sýr Lučina, sekanou petrželku a trochu vody. Za stálého míchání vaříme, až se sýr spojí s omáčkou.