Hovězí plátek na jalovci
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 615 dkg zadního hovězího, 15 dkg slaniny, 15 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 4 dkg hladké mouky, jalovec, 15 dl vývaru nebo vody, citrónová šťáva, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, orestujeme zbylou slaninu, vložíme maso, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme jalovec, podlijeme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme. Do šťávy dáme prohřát plátky masa a podáváme s bramborovým knedlíkem.