cpt. Cook
 

Španělsko - Galície   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Galicijská polévka

Caldo Gallego

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  215 dkg velkých bílých fazolí, šunková kost i s masem nebo solená vepřová žebírka, případně kousek čerstvého vepřového, 1/2  hovězí morková kost, 8 dkg vepřového bůčku, 3  brambory, 1/2 kg rapini, 1/2 lžička mleté papriky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z fazolí den předem namočených slejeme vodu a dáme je vařit zalité čerstvou vodou do velkého hrnce spolu se vším masem. Když jsou téměř měkké, přidáme do hrnce oloupané a na malé kostky nakrájené brambory a dále pomalu vaříme. V jiném hrnci přivedeme k varu vodu a v ní krátce, asi 3 minuty, blanšírujeme omytou a nakrájenou zeleninu rapini (španělsky „grelos“, lze ji nahradit pro nás méně exotičtějšími listy vodnice, mangoldu, případně kapusty). Tím se zbaví případné hořkosti. Děrovanou naběračkou ji pak přendáme k fazolím a vše podle chuti osolíme. V malém množství polévky rozpustíme mletou papriku a přimícháme ji do hrnce. Podusíme ještě asi půl hodiny, dokud není vše měkké. Před podáváním vyjmeme kosti, obereme z nich maso a to vrátíme do polévky.
vloženo 22.02.2012    zobrazeno 3051x    verze pro tisk

Giouvarlakia avgolémono
(Masové koule ve vaječno-citrónové polévce)

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Hnědá polévka

Houbová polévka s bramborem a zvěřinovými koulemi

Hovězí polévka

Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Hovězí polévka s tykví

Hovězí polévka základní

Italská drůbeží polévka

Jarušácká polévka

Játrová polévka

Játrová polévka s nočky

Jemná telecí polévka se zeleninou

Kapusta s vepřovým masem

Kapustová polievka zo Záhoria

Kari krém z kuřete