8 porcí: 2
15 dkg velkých bílých fazolí, šunková kost i s masem nebo solená vepřová žebírka, případně kousek čerstvého vepřového, 1
/2 hovězí morková kost, 8 dkg vepřového bůčku, 3 brambory, 1
/2 kg
rapini, 1
/2 lžička mleté papriky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z fazolí den předem namočených slejeme vodu a dáme je vařit zalité čerstvou vodou do velkého hrnce spolu se vším masem. Když jsou téměř měkké, přidáme do hrnce oloupané a na malé kostky nakrájené brambory a dále pomalu vaříme. V jiném hrnci přivedeme k varu vodu a v ní krátce, asi 3 minuty, blanšírujeme omytou a nakrájenou zeleninu
rapini (španělsky „grelos“, lze ji nahradit pro nás méně exotičtějšími listy vodnice, mangoldu, případně kapusty). Tím se zbaví případné hořkosti. Děrovanou naběračkou ji pak přendáme k fazolím a vše podle chuti osolíme. V malém množství polévky rozpustíme mletou papriku a přimícháme ji do hrnce. Podusíme ještě asi půl hodiny, dokud není vše měkké. Před podáváním vyjmeme kosti, obereme z nich maso a to vrátíme do polévky.