cpt. Cook
 

Badyánová vajíčka s mistrovskou omáčkou

Balkánský sýr zapečený s vejci

Bramborová frittata s uzeným lososem

Brokolicová frittata

Clafoutis s camembertem, chřestem a mandlemi

Falešné karbanátky

Feta v bylinkové marinádě

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Florentská vejce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  vajec, 1/2 kg špenátu, 1/2 lžíce másla, sůl, 15 dkg parmazánu, ocet,

Na omáčku: 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálek mléka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Do okyselené osolené vody klademe vejce rozklepnutá do šálku vždy po jednom kuse velmi znízka, aby zůstala pohromadě. Vaříme je mírným varem 8 minut. Vyjmeme na síto. Špenát bez stonků uvaříme v osolené vodě, dáme okapat a vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Na něj položíme vejce. Do bílé omáčky (příprava: z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustší omáčku) přidáme polovinu ustrouhaného parmezánu, směsí přelijeme vejce a povrch posypeme zbylým sýrem. Zapékáme, až sýr zrůžoví.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3135x    verze pro tisk

Fondue Kachkéis s brambory a pršutem
(Fondue de Kachkéis aux pommes de terre et jambon cru)

Frittata s chorizem a sladkými bramborami

Frittata s krevetami a chorizem

Gratinovaná vejce

Grilovaný sýr v sušené šunce

Ham and eggs
(Šunka s vejci)

Hanácký sýrový nákyp

Hermelín v bramboráku

Hermelínové karbanátky

Labneh podle rachada

Madráské vaječné karí

Marinovaný hermelín