cpt. Cook
 

Badyánová vajíčka s mistrovskou omáčkou

Balkánský sýr zapečený s vejci

Bramborová frittata s uzeným lososem

Brokolicová frittata

Clafoutis s camembertem, chřestem a mandlemi

Falešné karbanátky

Feta v bylinkové marinádě

Florentská vejce

Fondue Kachkéis s brambory a pršutem
(Fondue de Kachkéis aux pommes de terre et jambon cru)

Frittata s chorizem a sladkými bramborami

Frittata s krevetami a chorizem

Gratinovaná vejce

Grilovaný sýr v sušené šunce

Ham and eggs
(Šunka s vejci)

Hanácký sýrový nákyp

Hermelín v bramboráku

Hermelínové karbanátky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Labneh podle rachada

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2 l mléka, 1/2 šálek šlehačky, 2 šálky bílého jogurtu, 1/2 lžička soli, tymián, olivový olej na zalití
zkopírováno z http://www.tacos.cz Labneh je jednoduchý jogurtový sýr z oblasti Středomoří a Blízkého východu. Mléko (rozumí se mléko čerstvé, ne syntetické z krabice) smícháme s čerstvou šlehačkou, trošku ohřejeme a do této směsi přidáme čistý bílý jogurt. Hrnec se směsí necháme den v klidu na teplém místě. Potom vzniklý smetanový jogurt lehce dosolíme a vyklopíme do čisté utěrky, svážeme do uzlíku a na další den pověsíme nad dřez či nějakou nádobu. Syrovátka z jogurtu odkape a hmota ztratí dost na objemu, takže z ní můžeme šoulet malé kuličky, asi jako golfový míček. Ty vkládáme do čisté sklenice, zasypeme tymiánem a zalejeme čistým olivovým olejem. Necháme rozležet v ledničce, ale dlouho to v ní nevydrži.
vloženo 28.09.2011    zobrazeno 2235x    verze pro tisk

Madráské vaječné karí

Marinovaný hermelín