Fondue Kachkéis s brambory a pršutem
Fondue de Kachkéis aux pommes de terre et jambon cru
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 40 dkg taveného sýra Kachkéis, 3 dl bílého vína, 1/2 stroužek česneku, mletý pepř, 80 dkg brambor Nicola, 20 dkg smetany, 1/2 lžíce másla, 8 plátků pršutu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Menší brambory pečlivě omyjeme a vaříme ve slupce asi 10 minut do měkka. Oloupeme slupky, rozkrojíme na polovinu a udržíme je v teple. Dno pánve vytřeme česnekem, přidáme bílé víno, pomalu ho necháme vřít, přidáme sýr a smetanu, roztavíme a dobře promícháme. Na talíře nachystáme šunku a brambory a roztavený sýr přes ně přelijeme, na stole nesmí chybět mlýnek s pepřem.