cpt. Cook
 

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Badyánová vajíčka s mistrovskou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15  vajec, 6  badyánů (hvězdiček), 3 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce červeného oleje (nebo olej a špetka chilli), voda,

Mistrovská omáčka: 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vody,  špetka moučkového cukru, 1/2 lžíce oleje,  špetka zázvoru, 1/2 drobně usekaná menší cibule, 1/2 stroužek česneku, 2 lžíce desertního vína, 1/2 lžičky škrobové moučky, 1/2 dl vývaru z kostky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Vejce uvaříme ve skořápce natvrdo. Ochladíme ve studené vodě. Lehce naklepeme skořápky a opatrně oloupeme, abychom nepoškodili povrch bílku. Oloupaná vejce pak znovu - alespoň 20 minut - povaříme v menším hrnku ve směsi vody, sójové omáčky, badyánu a oleje. Během varu musí být vejce úplně ponořená v tekutině. Povrch bílku dostane hnědavou barvu, ale neprobarví se. Hotová vejce vyjmeme, necháme okapat.

www.tacos.cz Pak je rozkrájíme na čtvrtky či osminky a podáváme jako předkrm doplněný kapií, rajčaty a salátovými lístky. K tomu podáváme mistrovskou omáčku, do níž kousky vajec namáčíme, nebo je na talíři omáčkou polijeme.

www.tacos.cz Mistrovskou omáčku připravíme smícháním všech součástí, směs pak povaříme za stálého míchání.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2985x    verze pro tisk

Balkánský sýr zapečený s vejci

Bramborová frittata s uzeným lososem

Brokolicová frittata

Clafoutis s camembertem, chřestem a mandlemi

Falešné karbanátky

Feta v bylinkové marinádě

Florentská vejce

Fondue Kachkéis s brambory a pršutem
(Fondue de Kachkéis aux pommes de terre et jambon cru)

Frittata s chorizem a sladkými bramborami

Frittata s krevetami a chorizem

Gratinovaná vejce

Grilovaný sýr v sušené šunce

Ham and eggs
(Šunka s vejci)

Hanácký sýrový nákyp

Hermelín v bramboráku

Hermelínové karbanátky

Labneh podle rachada

Madráské vaječné karí

Marinovaný hermelín