cpt. Cook
 

Badyánová vajíčka s mistrovskou omáčkou

Balkánský sýr zapečený s vejci

Bramborová frittata s uzeným lososem

Brokolicová frittata

Clafoutis s camembertem, chřestem a mandlemi

Falešné karbanátky

Feta v bylinkové marinádě

Florentská vejce

Fondue Kachkéis s brambory a pršutem
(Fondue de Kachkéis aux pommes de terre et jambon cru)

Frittata s chorizem a sladkými bramborami

Frittata s krevetami a chorizem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinovaná vejce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vejce, sůl, 3/4 l vody, 1/8 l octa,

Na omáčku: 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálek mléka, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce tvrdého sýra, máslo na pokapání

zkopírováno z http://www.tacos.cz Do menšího kastrolu dáme vodu, ocet a sůl. Jakmile se začne voda vařit, rozklepneme po jednom vejci do šálků a nízko nad hladinou vody je vpouštíme do kastrolku. Vaříme mírným varem 4 minuty. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.

www.tacos.cz Příprava omáčky: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustší omáčku. Vymastíme mělkou zapékací mísu, nalijeme do ní trochu omáčky, na ni položíme vejce, osolíme je, podlijeme zbytkem omáčky, povrch posypeme vláčnou strouhankou smíchanou se sýrem a pokapeme máslem. Zapékáme, až sýr mírně zrůžoví. Podáváme se saláty a toasty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2811x    verze pro tisk

Grilovaný sýr v sušené šunce

Ham and eggs
(Šunka s vejci)

Hanácký sýrový nákyp

Hermelín v bramboráku

Hermelínové karbanátky

Labneh podle rachada

Madráské vaječné karí

Marinovaný hermelín