Hanácký sýrový nákyp
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 15 dkg hladké mouky, 2 dl mléka, 1/2 lžíce másla, 150 dkg tvrdého sýra, 3 vejce, 1/2 dl šlehačky, olej, nakládaná okurka, špetka mletého pepře, muškátový květ, sůl, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a dobře povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme strouhaný sýr, žloutky, z bílků ušlehaný sníh a koření. Směsí naplníme vymaštěnou nákypovou formu a vaříme ve vodní lázni v páře. Vychladlý nákyp vyklopíme, nakrájíme na porce, ozdobíme ušlehanou a mírně osolenou šlehačkou, okurkou a petrželkou.