Florentská vejce - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  vajec, 1/2 kg špenátu, 1 lžíce másla, sůl, 5 dkg parmazánu, ocet,

Na omáčku: 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 šálek mléka

Do okyselené osolené vody klademe vejce rozklepnutá do šálku vždy po jednom kuse velmi znízka, aby zůstala pohromadě. Vaříme je mírným varem 8 minut. Vyjmeme na síto. Špenát bez stonků uvaříme v osolené vodě, dáme okapat a vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Na něj položíme vejce. Do bílé omáčky (příprava: z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustší omáčku) přidáme polovinu ustrouhaného parmezánu, směsí přelijeme vejce a povrch posypeme zbylým sýrem. Zapékáme, až sýr zrůžoví.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka