cpt. Cook
 

Musaka

Nasi goreng

Nohutlu pilav
(Pilaf s cizrnou)

Paella

Panissa vercellese

Pařížské quodlibet

Pečená rýže

Pilaf

Pilaf afgánský

Pilaf po turecku

Pilaf s hráškem

Pilaf z kuřete

Pohanka s fazolovým ragú
(Grano saraceno con ragù di fagioli)

Pohankový prejt s čočkou

Pór s rýží

Pór zapečený s rýží a vejci

Rajčatové a ančovičkové rizoto s křupavou drobenkou

Rajčatové rizoto

Rajčatový bulgur s kapary a olivami

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Risotto ai finocchi con ricotta e peperoncino

Fenyklové rizoto s ricottou a feferonkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg rýže, 2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 stonku řapíkatého celeru, 1/2 lžíce másla, 2 sklenky vermutu dry nebo suchého bílého vína, 1.1/2 l vývaru, 1/2 lžičky fenyklu, 2 stroužky česneku, 2  salátové fenykly, mořská sůl, mletý pepř, 7 dkg másla, 11.15 dkg parmazánu do rizota, 4 lžíce ricotty, 1/2  citrón na kůru i na šťávu, 2  chilli papričky, parmazán na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Semínka fenyklu rozdrťte v hmoždíři na prášek. V širokém hrnci rozehřejte trošku oleje, na něm zlehka osmahněte česnek, přidejte fenyklový prášek a plátky salátového fenyklu. Trochu dosolte, opepřete a stáhněte plamen. Přikryjte pokličkou a zvolna duste asi 20 minut, dokud fenykl není měkký a sladký.

www.tacos.cz Mezitím rozehřejte v hrnci olivový olej a máslo, přidejte jemně nasekanou cibuli, česnek a celer a vše zlehka smažte asi 15 minut. Když zelenina zesklovatí, přidejte rýži a zesilte plamen. Za stálého míchání nechejte rýži zprůsvitnět. Pak přidejte suchý vermut nebo bílé víno a opět míchejte, nechte alkohol odpařit. Když se odpaří, přidejte prvni naběračku dobrého vývaru a špetku soli. Ztlumte plamen a občas promíchejte, když se vývar vsákne a odpaří, teprve potom přidejte další naběračku. Když je ještě rýže polotvrdá, přidejte dušenou fenyklovou směs a pokračujete ve vaření přiléváním vývaru, dokud není rýže hotová.

www.tacos.cz Do hotového rizota vmíchejte máslo, parmazán, nadrobenoý sýr ricotta a citrónovou kůru. Dochutíte opatrně i citrónovou šťávou, tak aby ladila s fenyklem. Sušené chilli papričky rozetřete v třecí misce na prášek. Na talířích se rizoto popráší chilli práškem a zbytkem fenyklu, a ještě posype čerstvě strouhaným parmazánem.

vloženo 11.07.2010    zobrazeno 3286x    verze pro tisk