Fenyklové rizoto s ricottou a feferonkou recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Mezitím rozehřejte v hrnci olivový olej a máslo, přidejte jemně nasekanou cibuli, česnek a celer a vše zlehka smažte asi 15 minut. Když zelenina zesklovatí, přidejte rýži a zesilte plamen. Za stálého míchání nechejte rýži zprůsvitnět. Pak přidejte suchý vermut nebo bílé víno a opět míchejte, nechte alkohol odpařit. Když se odpaří, přidejte prvni naběračku dobrého vývaru a špetku soli. Ztlumte plamen a občas promíchejte, když se vývar vsákne a odpaří, teprve potom přidejte další naběračku. Když je ještě rýže polotvrdá, přidejte dušenou fenyklovou směs a pokračujete ve vaření přiléváním vývaru, dokud není rýže hotová.
www.tacos.cz Do hotového rizota vmíchejte máslo, parmazán, nadrobenoý sýr ricotta a citrónovou kůru. Dochutíte opatrně i citrónovou šťávou, tak aby ladila s fenyklem. Sušené chilli papričky rozetřete v třecí misce na prášek. Na talířích se rizoto popráší chilli práškem a zbytkem fenyklu, a ještě posype čerstvě strouhaným parmazánem.