cpt. Cook
 

Risotto al gorgonzola con salsa di pere
(Rizoto s gorgonzolou v hruškové omáčce)

Risotto con gorgonzola, pere e noci
(Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy)

Risotto di carote con fiori fritti di sambuco e acacia
(Mrkvové rizoto se smaženým květem bezu a akátu)

Risotto s červenou řepou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rizoto

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg přebrané rýže, 3 lžíce rostlinného tuku nebo oleje, 1/2 lžička mleté papriky, 10 zrnek celého pepře, 15 zrnek nového koření, 1/2  bobkového listu, 10 dkg mraženého hrášku s mrkví, 20 dkg uzeného masa nebo uzeniny, 10 dkg tvrdého sýra, sůl, zelená petrželka nebo pažitka, kečup podle chuti
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a necháme trochu okapat. V kastrole rozpálíme olej, vhodíme lžičku mleté papriky, osmahneme ji a přidáme rýži. Krátce ji promícháme, zalijeme teplou vodou, aby o dva prsty přesahovala rýži, osolíme, vhodíme uzlíček s několika zrnky pepře, nového koření a zlomkem bobkového listu, přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme 15 minut. Než rýže úplně změkne, vmícháme do ní zelený hrášek s mrkví a dusíme, až je zelenina téměř měkká. Uzeninu nebo uzené maso nakrájíme na kostičky, vmícháme do rýže a prohřejeme. Na talířích posypeme každý kopeček rizota zelenou petrželkou, můžeme posypat i lžící strouhaného sýra a pokapat kečupem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2508x    verze pro tisk

Rizoto

Rizoto na pivu
(Risotto alla birra)

Rizoto na víně s cizrnou a ořechy
(Risotto al vino con ceci e noci)

Rizoto s divokými bylinkami

Rizoto s dýní, kaštany a špenátem
(Risotto con zucca, castagne e spinaci)

Rizoto s houbami a hráškem

Rizoto s hruškou a vlašskými ořechy
(Risotto con pere, noci a polvere di alloro)

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

Rizoto s liškami

Rizoto s rajčaty

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami