Rizoto s houbami a hráškem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg zeleného hrášku čerstvého nebo mraženého, 20 dkg rýže, 20 dkg čerstvých hub (nebo hrst sušených), 15 dkg slaniny, kousek cibule, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, sůl, bujón (masox)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu rozkrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme na plátky nakrájené houby, hrášek a přebranou spařenou rýži. Vše krátce osmahneme, zalijeme vodou s kouskem masoxu a přikryté dusíme doměkka. Při podávání dáme na každou porci lžíci strouhaného sýra. Použijeme-li sušené houby, tak je asi hodinu předem namočíme do zředěného mléka, potom je vymačkáme a připravujeme obdobně jako čerstvé.