cpt. Cook
 

Risotto al gorgonzola con salsa di pere
(Rizoto s gorgonzolou v hruškové omáčce)

Risotto con gorgonzola, pere e noci
(Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy)

Risotto di carote con fiori fritti di sambuco e acacia
(Mrkvové rizoto se smaženým květem bezu a akátu)

Risotto s červenou řepou

Rizoto

Rizoto

Rizoto na pivu
(Risotto alla birra)

Rizoto na víně s cizrnou a ořechy
(Risotto al vino con ceci e noci)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rizoto s divokými bylinkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 lžíce rostlinného oleje, 15 dkg jarní cibulky, 1/2 stroužek česneku, 10 dkg špenátu, 10 dkg bylinkové směsi (např. kopřiva, pampeliškové puky), 2 lžíce bílého vína, 40 dkg rýže, 1.15 l vývaru, sůl, mletý pepř, 10 dkg parmazánu, 4 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na jaře, kdy jsou bylinky ještě mladé a měkké, je nemusíte tak jako v létě blanšírovat ve vařící vodě. Toto rizoto s množstvím zbylého vývaru se poněkud odlišuje od českého vysušeného typu. Je to tradiční velikonoční pokrm střední Itálie.

www.tacos.cz Na dobrém rostlinném oleji osmažte do zlatova cibulku a nakrájený česnek. Přidejte očištěný a nasekaný špenát, bylinky, přilijte víno a společně duste dvě minuty. Rýži uvařte v polovině silného masového vývaru. Druhou polovinu vývaru přilijte do pánve s bylinkami, povařte a přilijte do hrnce s rýží. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Do směsi zamíchejte máslo a strouhaný parmezán. Počkejte, až se máslo rozpustí a podávejte.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2212x    verze pro tisk

Rizoto s dýní, kaštany a špenátem
(Risotto con zucca, castagne e spinaci)

Rizoto s houbami a hráškem

Rizoto s hruškou a vlašskými ořechy
(Risotto con pere, noci a polvere di alloro)

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

Rizoto s liškami

Rizoto s rajčaty

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami