cpt. Cook
 

Risotto al gorgonzola con salsa di pere
(Rizoto s gorgonzolou v hruškové omáčce)

Risotto con gorgonzola, pere e noci
(Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy)

Risotto di carote con fiori fritti di sambuco e acacia
(Mrkvové rizoto se smaženým květem bezu a akátu)

Risotto s červenou řepou

Rizoto

Rizoto

Rizoto na pivu
(Risotto alla birra)

Rizoto na víně s cizrnou a ořechy
(Risotto al vino con ceci e noci)

Rizoto s divokými bylinkami

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rizoto s dýní, kaštany a špenátem

Risotto con zucca, castagne e spinaci

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg rýže arborio nebo carnaroli, 150 dkg muškátové tykve, 20 dkg vařených jedlých kaštanů, 1/2 hrst špenátu, 3 dl zeleninového vývaru, 1/2  šalotka, 2 snítky rozmarýnu, bílé víno podle chuti, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř, 2 lžíce strouhaného parmazánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dýni nakrájejte na silné plátky a každý plátek rozkrojte ještě napůl. Zbavte ji vnější slupky a nakrájejte na kostky. Ve velkém hrnci rozehřejte 3 nebo 4 lžíce oleje a přidejte najemno nakrájenou šalotku. Přidejte rýži a po dobu několika minut ji nechte zesklovatět. Podlijte sklenicí bílého vína, přidejte dýni a přilijte naběračku horkého zeleninového vývaru. Míchejte a vařte 15 až 18 minut, přičemž přidávejte postupně vývar, vždy když ho rýže vstřebá. V polovině vaření přidejte vařené kaštany, rozmarýn a špenát a dochuťte solí a pepřem. Vývarem upravte konzistenci rizota.

www.tacos.cz Vypněte oheň, posypte parmazánem, nechte 2 minuty odpočinout, pak dobře promíchejte a podávejte.

vloženo 11.01.2022    zobrazeno 567x    verze pro tisk

Rizoto s houbami a hráškem

Rizoto s hruškou a vlašskými ořechy
(Risotto con pere, noci a polvere di alloro)

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

Rizoto s liškami

Rizoto s rajčaty

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami