zkopírováno z http://www.tacos.cz Dýni nakrájejte na silné plátky a každý plátek rozkrojte ještě napůl. Zbavte ji vnější slupky a nakrájejte na kostky. Ve velkém hrnci rozehřejte 3 nebo 4 lžíce oleje a přidejte najemno nakrájenou šalotku. Přidejte rýži a po dobu několika minut ji nechte zesklovatět. Podlijte sklenicí bílého vína, přidejte dýni a přilijte naběračku horkého zeleninového vývaru. Míchejte a vařte 15 až 18 minut, přičemž přidávejte postupně vývar, vždy když ho rýže vstřebá. V polovině vaření přidejte vařené kaštany, rozmarýn a špenát a dochuťte solí a pepřem. Vývarem upravte konzistenci rizota.
www.tacos.cz Vypněte oheň, posypte parmazánem, nechte 2 minuty odpočinout, pak dobře promíchejte a podávejte.