Rizoto s gorgonzolou v hruškové omáčce recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Cibuli nakrájíme najemno a nasypeme do hrnce na rozehřátý olej spolu se špetkou soli. Když je cibule měkká, přidáme suchou rizotovou rýži a opět špetku soli. Neustále mícháme, aby se rýže nelepila a stejnoměrně osmahla. Do sklovita osmahnutou rýži začneme podlévat postupně po jedné naběračce vývarem. Další naběračku přidáme vždy, když tekutina vsákne a odpaří se. Takto pokračujeme 16 až 18 minut podle odrůdy rýže. Hotové rizoto sundáme z ohně, dokud je stále ještě mírně vlhké. Přimícháme do něj máslo a gorgonzolu a necháme chvíli přikryté rozležet.
www.tacos.cz Na každý talíř nalejeme sběračku hruškového pyré, na ně pak přidáme dvě velké lžíce rizota. Ozdobíme snítkou majoránky a k dispozici dáme mlýnek s pepřem.