cpt. Cook
 

Musaka

Nasi goreng

Nohutlu pilav
(Pilaf s cizrnou)

Paella

Panissa vercellese

Pařížské quodlibet

Pečená rýže

Pilaf

Pilaf afgánský

Pilaf po turecku

Pilaf s hráškem

Pilaf z kuřete

Pohanka s fazolovým ragú
(Grano saraceno con ragù di fagioli)

Pohankový prejt s čočkou

Pór s rýží

Pór zapečený s rýží a vejci

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rajčatové a ančovičkové rizoto s křupavou drobenkou

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  3  ančovičky v oleji, 1/2  červené cibule, 1/2 stroužek česneku, 7 dkg rýže na rizoto, 3.15 dl horkého kuřecího vývaru, 20 dkg třešňových rajčat z plechovky, 15 dkg čerstvé bílé strouhanky, 1/2 hrst bazalky, parmazán na podávání
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci rozehřejte polovinu oleje z ančoviček, přidejte ančovičkové filety a nadrobno nakrájenou cibul a smažte 5 minut do změknutí. Přidejte drcený česnek a smažte ještě minutu. Přisypte rýži, promíchejte, aby se obalovala v oleji, a osmahněte ji 2 minuty, dokud zrnka nezprůsvitní. Přidávejte vývar postupně po naběračkách, dbejte na to, aby se tekutina vstřebala, než přidáte další, a během vaření neustále míchejte. Po přidání poloviny vývaru přisypte rajčata. Pokračujte ve vaření a přilévání vývaru, dokud není rýže uvařená, ale stále trochu al dente - rizoto by mělo být mazlavé, ale ne polévkové. Podle chuti dochuťte, vypněte oheň, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut odstát.

www.tacos.cz Na pánvi rozehřejte zbylý sardelový olej, přidejte strouhanku a promíchejte ji, dokud rovnoměrně nezezlátne. Rizoto podávejte v miskách posypané křupavou strouhankou, s lístky bazalky a nastrouhanými hoblinami parmazánu.

vloženo 13.01.2022    zobrazeno 519x    verze pro tisk

Rajčatové rizoto

Rajčatový bulgur s kapary a olivami

Risotto ai finocchi con ricotta e peperoncino
(Fenyklové rizoto s ricottou a feferonkou)