cpt. Cook
 

Bohnesupp
(Fazolová polévka alsaská)

Bramborová polévka s hrachem

Cizrnová polévka Laury Calder

Cizrnová polévka s pekingským zelím
(Pasta, ceci e cavolo cinese)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Čočková polévka s bůčkem

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Čočková polévka s římským kmínem

Čočková polévka se slaninou

Čočková s brambory a kořenovou zeleninou

Čočková s chlebem

Čočková s kysaným zelím

Čočková s mlékem

Čočková s rajčatovým protlakem

Čočková syrská polévka

Erbsesupp
(Hrachová polévka po alsasku)

Fazolková polévka s 'pistou'
(Soupe au pistou)

Fazolová čorba

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fazolová polévka s bůčkem nebo s nožkami selat

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg fazolí, kořenová zelenina, sůl, 1/2 kg vepřového bůčku (nožky selat), máslo, hladká mouka, mletá paprika, cibule, 1/2 lžíce kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole povaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě. Jakmile jsou fazole napolo uvařené, přidáme k nim 1/2 kg nožek (případně oušek, ocásků nebo odpovídající množství uzeného bůčku) a vaříme dále. Když je maso úplně měkké, vyndáme ho z polévky a nakrájíme, pak si připravíme jíšku s paprikou a s trochou strouhané cibule a polévku libovolně zahustíme. Před podáváním vložíme do polévky nakrájené maso. Chuť zlepšíme tím, že přidáme lžíci kyselé smetany. Můžeme do ní zavařit také drobenku. Místo uzeného masa můžeme použít také klobásy.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2755x    verze pro tisk

Fazolová polévka s pivem