Cizrnová polévka Laury Calder
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2 šálky sušené cizrny, 1/2 cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 bobkový list, 1/2 snítka tymiánu, špetka drceného kmínu, špetka mleté papriky, kuřecí vývar nebo voda, sůl, mletý pepř, olivový olej na zastříknutí při podávání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Den předem přebereme cizrnu do velké mísy, hodně zalejeme vodou a necháme přes noc namočenou. Před vařením vodu slejeme, cizrnu dáme do hrnce s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem, bylinkami, zalijeme kuřecím vývarem, nesolíme. Přivedeme pomalu k varu a povaříme asi 40 minut do měkka. Vyjmeme tymián a bobkový list, cizrnu rozmixujeme dohladka. Propasírujeme ji do rendlíku, přihřejeme, dosolíme a podle chuti přidáme i čerstvě mletý pepř, mletý kmín. V miskách ozdobíme olivovým olejem a špetkou papriky.