cpt. Cook
 

Bohnesupp
(Fazolová polévka alsaská)

Bramborová polévka s hrachem

Cizrnová polévka Laury Calder

Cizrnová polévka s pekingským zelím
(Pasta, ceci e cavolo cinese)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čočková polévka s bůčkem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg vepřového bůčku, 3  cibule, 4 lžíce sekané zelené petrželky, 215 dkg čočky, 1/2  bobkový list, 1/2 lžičky tymiánu, 15 dkg prorostlé slaniny, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na chuť čočky se názory různí: Jedni tvrdí, že nejlepší je čočka na sladko-kyselo, jiní dávají přednost výrazně kořeněné chuti. Dáte-li na stůl ocet a cukr, vyhovíte všem stolovníkům.

www.tacos.cz Maso nakrájejte na 1/2 cm kostky a dejte vařit v troše studené vody. Vodu nechte vyvařit a maso za občasného míchání zhnědnout. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, přidejte k masu a 1 minutu restujte spolu s většinou lžícemi sekané petrželky. Když petrželka zavoní, přilejte 1 I vody a uveďte co nejrychleji do varu. K základu přidejte čočku, bobkový list a tymián. Vařte mírným varem pod poklicí. Slaninu nakrájenou na kostičky opečte do křupava. Polévku dochuťte a těsně před podáváním přidejte slaninu a petrželku.

www.tacos.cz Obměna: Přidejte jednu mrkev, krájenou na kostičky, případně kousek celeru. Vařte posledních 20 minut s ostatním.

www.tacos.cz Příloha: Vařené brambory nebo selský chléb s máslem. Nabídněte vinný ocet, cukr.

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 1404x    verze pro tisk

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Čočková polévka s římským kmínem

Čočková polévka se slaninou

Čočková s brambory a kořenovou zeleninou

Čočková s chlebem

Čočková s kysaným zelím

Čočková s mlékem

Čočková s rajčatovým protlakem

Čočková syrská polévka

Erbsesupp
(Hrachová polévka po alsasku)

Fazolková polévka s 'pistou'
(Soupe au pistou)

Fazolová čorba

Fazolová polévka s bůčkem nebo s nožkami selat

Fazolová polévka s pivem