4 porce: 1/2 kg fazolových lusků, 2 lžíce másla, 1
/2 lžíce hladké mouky, 2 žloutky,
15 větších rajčat, sůl, zelená petrželka,
15 dkg parmazánu nebo čedaru,
Na krém: 2 vejce, sůl, 1/2 lžíce polohrubé mouky, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odvlákněné fazolky nakrájíme šikmo na proužky, zalijeme osoleným vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Z mouky a poloviny másla uděláme světlou jíšku, zalijeme odvarem z fazolek a povaříme na hustou omáčku. Odstavíme z plotny, přimícháme strouhaný sýr, žloutky, fazolky a petrželku. Směs naplníme do máslem vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy, na povrch položíme silnější kolečka oloupaných posolených rajčat, pokapeme máslem s dáme zapéci. Asi po 10 minutách pečení dáme navrch vrstvu vaječného krému.
www.tacos.cz Příprava krému: Ušleháme z bílků sníh, osolíme, přimícháme žloutky a lehce vmícháme mouku. Společně dopečeme.