cpt. Cook
 

Baskické fazole

Fazolkový nákyp

Fazolky dušené s cibulí

Fazolky dušené s cibulí a rajčaty

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fazolky dušené s citrónovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg fazolových lusků, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 1/4 l kysané smetany, zelená petrželka, citrón
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme je a zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme téměř do měkka a do vysmahnutí šťávy. Pak přilijeme smetanu s moukou a ještě krátce podusíme. Naposled přidáme usekanou petrželku, po odstavení z plotny přidáme citrónovou šťávu a podle obliby přisladíme, necháme mimo plotnu prohřát.

www.tacos.cz Obměna: Současně se smetanou přidáme jemně usekaný kopr.

www.tacos.cz Příloha: pečená bramborová kaše, brambory sypané petrželkou nebo žemlový nákyp

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2736x    verze pro tisk

Fazolky na kyselo

Fazolky na paprice

Fazolky na paprice

Fazolky na smetaně

Fazolky po bulharsku

Fazolky po bulharsku

Fazolky s holandskou omáčkou

Fazolky s houbami a rajčaty

Fazolky s rajčaty

Fazolky s vejci

Fazolky v sýrové omáčce

Fazolky v zeleninové směsi

Fazolky vařené s uzeným masem

Fazolky zapečené s rajčaty v krému

Fazolové lusky s celozrnnými těstovinami