Fazolky po bulharsku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg fazolových lusků, 3 cibule, 4 rajčata, 10 dkg oleje, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, kopr, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazolky očistíme, zbavíme vláken, popřípadě rozkrájíme a dáme do nádoby, ve které jsme na tuku zpěnili drobně pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, lžičku papriky, rozsekaný kopr a vše pomalu dusíme na mírném ohni, až fazolky změknou. Pak zahustíme lžící mouky rozkvedlané v troše vody. Povaříme. Osolíme až ke konci úpravy. Na talíři posypeme petrželkou. Podáváme s chlebem. Dobré jsou k tomu zbytky masa nebo vařená vejce, kousek uzeniny apod.