Fazolky na kyselo
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg fazolových lusků, 3 dkg rostlinného oleje, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 dl kondenzovaného mléka neslazeného, 1/2 bobkový list, 10 kuliček celého pepře, 15 kuliček nového koření, špetka moučkového cukru, sůl, ocet
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné a pod tekoucí vodou opláchnuté fazolky překrájíme na 3-4 cm dlouhé kousky a vsypeme je do malého množství osolené vody. Dusíme téměř doměkka. Koření zavážeme do uzlíčku z gázy nebo plátýnka. Z oleje nebo rostlinného tuku z hladké mouky usmažíme světlou jíšku, je-li třeba, zředíme ji trochou vývaru z fazolek a dodusíme. Nakonec fazolky zalijeme kondenzovaným mlékem, dochutíme solí a octem. Podáváme s vejci vařenými natvrdo a chlebem nebo bramborem.