Dýňovo-citrusový dort
recept ze stránek www.tacos.cz 1 kus: 1/2 korpus z křehkého těsta s vysokými stěnami o průměru 23 cm, 2 šálky vařené máslové tykve, 1/2 šálek crème fraîche, 1/2 šálku pomerančové šťávy z červených pomerančů, 1/2 šálku grepové šťávy smíchané s citrónovou, 3/4 šálku cukru krupice, 2 vejce, 1/2 lžička vanilky, špetka soli, špetka muškátového oříšku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 175 °C. V míse rozšleháme vajíčka, vmícháme cukr, následuje pyré z uvařené máslové dýně, smetana, trošku strouhané kůry z citrusů, posléze i šťáva a koření. Všechny přísady promícháme a nalejeme do hotového korpusu. Pečeme, dokud náplň neztuhne, asi 45 minut. Před podáváním necháme vychladnout. Zdobíme například čerstvým ovocem, malinami smíchaným s mraženým jogurtem.