Šodó: 1/8 l bílého vína (pro děti ovocná šťáva místo vína), 2 vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžička hladké mouky, trochu citrónové kůry, 1/2 rovná lžíce želatiny,
Na ozdobu: 1/4 l šlehačky, 1/2 lžíce moučkového cukru, 2 šálky míchaného kompotu
www.tacos.cz Příprava šodó: Ne zcela plnou lžíci želatiny namočíme na půl hodiny do 5 lžic studené vody. Z bílků ušleháme tuhý sníh a dáme do chladu. Víno, žloutky, cukr, mouku a kousek citrónové kůry šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Nesmí se vařit. Pak krém odstavíme z plotny, vmícháme nabobtnalou želatinu a jakmile se rozpustí, vlijeme vlahý krém do sněhu a vmícháme okapané, na malé kostky nakrájené různobarevné ovoce. Vyčkáme, až krém se želatinou začne tuhnout, a vlijeme na dort. Dáme do chladničky ztuhnout.