náplň a zdobení: 1/2 kg švestek, 15 lžic moučkového cukru, mletá skořice, 2 hřebíčky (tlučený), 1/2 l šlehačky, 2 lžíce vanilkového cukru, 15 dkg mandlí - lístečky
www.tacos.cz Žloutky, cukr, sůl, rum a vanilkový cukr vymíchejte do pěny, přidejte z bílků ušlehaný tuhý sníh. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, strouhankou a ořechy a lehce po lžících vmíchejte do těsta. Do vymazané a moukou vysypané dortové formy průměru 26 cm vlijte těsto a upečte ho 35 minut v předem vyhřáté troubě na 175 °C. Šest pěkných švestek dejte stranou na zdobení, ostatní odpeckujte, smíchejte s cukrem, skořicí, hřebíčkem a rozvařte. Ušlehejte šlehačku, než ztuhne, přidejte vanilkový cukr. Dort rozřízněte na 3 pláty, jednu vrstvu naplňte klevelou, druhou šlehačkou. Povrch potřete šlehačkou a ozdobte šlehačkou a půlkami švestek.