Červená čočka na kari se šalvějí
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg červené čočky, 10 dkg jarní cibulky, karí koření, 1/2 dl šlehačky, 15 lístků šalvěje, sůl, 7 dkg másla, 1/2 lžíce dýňových semínek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Červenou čočku dáme do vařící vody (nemusí se máčet) a vaříme ji 20 minut. Poté ji ocedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Rozpustíme máslo, vložíme na něj pokrájenou cibulku a necháme zpěnit. Přidáme kari koření, zalijeme šlehačkou a provaříme. Vmícháme uvařenou čočku, prohřejeme s omáčkou a nakonec přidáme pokrájené lístky šalvěje. Dochutíme solí. Posypeme nasucho opraženým dýňovým semínkem.