cpt. Cook
 

Aloo chole

Bílé fazole s libovým masem na paprice

Bobová kaše

Bosenská musaka

Bostonské fazole
(Boston baked beans)

Bretaňské fazole

Cassoulet de Castelnaudary
(Cassoulet z Castelnaudary)

Cizrna zapečená s halloumi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cizrnové krokety s jogurtovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  70 dkg uvařené cizrny, 150 dkg řeckého jogurtu, 1/2 svazek zelené petrželky, 2 stroužky česneku, 2  citróny, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžička mletého koriandru, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2 lžíce oleje na smažení, bílý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařenou okapanou cizrnu smíchejte se 3/4 hladkolisté petrželky, oloupanou nakrájenou červenou cibulí a utřeným stroužkem česneku, moukou, polovinou kmínu, koriandrem, paprikou a solí. Uhněťte těsto a v případě potřeby přidejte trochu vody. Nechte 30 minut odpočívat na chladném místě.

www.tacos.cz Na omáčku: smíchejte jogurt, citronovou šťávu, zbylý oloupaný a rozmačkaný stroužek česneku, zbylou nadrobno nasekanou petrželku, zbylý kmín, pepř a sůl. Z cizrnové směsi vytvarujte dvěma lžícemi krokety. Na pánvi rozehřejte olej a smažte krokety 3 minuty (v případě potřeby po částech). Osušte je na kuchyňském papíře a ihned podávejte s jogurtovou omáčkou.

vloženo 05.03.2022    zobrazeno 512x    verze pro tisk

Cizrnovo-kuřecí karí z Láhauru
(Lahori murgh cholay chicken and chickpea curry)

Cizrnovo-zeleninové ragú

Černé fazole
(Frijoles negros)

Černé fazole s mletým masem

Červená čočka na kari se šalvějí

Česneková cizrnová kaše s kukuřicí

Čočka na česneku

Čočka na kari

Čočka na slanině

Čočka nakyselo

Čočka s kečupem