Bostonské fazole
Boston baked beans
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 150 dkg bílých fazolí, sůl, 2 cibule, 1/2 lžička hřebíčku, 7.15 dkg hnědého přírodního cukru, 2 lžíce javorového sirupu (lze nahradit řepným nebo medem), 1/2 lžička hořčičného semínka mletého na prášek, 1/2 lžičky mletého pepře, 20 dkg prorostlejšího uzeného masa, 1.15 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole namočené přes noc povaříme druhý den asi třicet minut. Nesolíme. Do cibule napícháme hřebíčky, dáme do hrnce, přidáme fazole, uzené maso nakrájené na kostky a všechny další součásti kromě cukru a vodu. Uzavřeme hrnec (nejlépe tlakový) a vaříme alespoň hodinu (původní předpis puritánů zněl čtyři až pět hodin, bylo to jídlo pro svátek nebo také pro dřevorubce, kteří vařili jednou za týden). Nakonec se fazole posypou cukrem a zapečou v troubě.