cpt. Cook
 

Aloo chole

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bílé fazole s libovým masem na paprice

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  315 dkg bílých fazolí, 115 dkg vepřové kýty nebo libové uzeniny, 1/2 velká cibule, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 15 dkg rostlinného tuku nebo oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebrané fazole zalijeme studenou vodou a máčíme nejméně 12 hodin. Potom je v téže vodě, ve které jsme je máčeli, zvolna vaříme a podle potřeby vodu doléváme. Mezitím na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou paprikou a osmažíme. Přidáme na kostičky nakrájené syrové maso a mírně podlité vodou dusíme doměkka. Použijeme-li uzeninu, necháváme ji pouze prohřát v již hotovém jídle. Fazole zaprášíme moukou, je-li třeba, trochu podlijeme vodou a dovaříme, potom je přidáme k připravenému základu s masem, promícháme, podle chuti přisolíme. Můžeme přidat lžičku polévkového koření nebo sójové omáčky. Podáváme s chlebem a kyselou okurkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2727x    verze pro tisk

Bobová kaše

Bosenská musaka

Bostonské fazole
(Boston baked beans)

Bretaňské fazole

Cassoulet de Castelnaudary
(Cassoulet z Castelnaudary)

Cizrna zapečená s halloumi

Cizrnové krokety s jogurtovou omáčkou

Cizrnovo-kuřecí karí z Láhauru
(Lahori murgh cholay chicken and chickpea curry)

Cizrnovo-zeleninové ragú

Černé fazole
(Frijoles negros)

Černé fazole s mletým masem

Červená čočka na kari se šalvějí

Česneková cizrnová kaše s kukuřicí

Čočka na česneku

Čočka na kari

Čočka na slanině

Čočka nakyselo

Čočka s kečupem