Červená čočka na kari se šalvějí - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg červené čočky, 10 dkg jarní cibulky, karí koření, 1 dl šlehačky, 5 lístků šalvěje, sůl, 7 dkg másla, 1 lžíce dýňových semínek
Červenou čočku dáme do vařící vody (nemusí se máčet) a vaříme ji 20 minut. Poté ji ocedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Rozpustíme máslo, vložíme na něj pokrájenou cibulku a necháme zpěnit. Přidáme kari koření, zalijeme šlehačkou a provaříme. Vmícháme uvařenou čočku, prohřejeme s omáčkou a nakonec přidáme pokrájené lístky šalvěje. Dochutíme solí. Posypeme nasucho opraženým dýňovým semínkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka