Bramborový gratin s lososem, špenátem a koprem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg lososa bez kůže, 150 dkg brambor, 150 dkg špenátu, 4 snítky kopru, 2 dl smetany, 4 dkg másla, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchněte a odstřeďte špenát. Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Opláchněte, osušte filet z lososa a nakrájejte na kousky. Máslem vymažte zapékací mísu. Předehřejte troubu na 180 °C. Zbývající máslo rozpusťte na pánvi. Přidejte špenát a nechte jej ohřát, až pustí vodu. Osolte a opepřete. Zasypte špenát moukou, zalijte smetanou a promíchejte. Několik minut povařte, aby omáčka zhoustla. Špenát rozložte na dno mísy. Přidejte kousky lososa a trochu nakrájeného kopru, sůl a pepř. Zakryjte vrstvou brambor. Pečte 40 minut. Posypte povrch zbytkem nakrájeného kopru a rychle podávejte.