cpt. Cook
 

Bábovka se zeleninou a bylinkami

Bramborák s droždím

Bramborová baba s uzeným masem

Bramborová musaka

Bramborová paštika se špenátem

Bramborová zapejkačka se žampióny

Bramborové čtverečky s jablky

Bramborové klínky s parmazánem

Bramborové klínky s parmazánem

Bramborové preclíky

Bramborové pusinky

Bramborové topinky

Bramborové topinky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborový gratin s jablky a camembertem

Gratin de camembert aux deux pommes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  brambory, 4  jablka, 1/2  camembert, 4 lžíce nakrájené cibule, 4 lžíce šlehačky, 4 lžíce mléka, 4 dkg másla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C (značka plynu 6). Máslem vymažte malé jednoporcové zapékací misky. Oloupejte brambory, nakrájejte je na silné plátky a vložte je do hrnce se studenou osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Vodu slijte. Mezitím oloupejte jablka a nakrájejte je na proužky. Na pánvi rozpusťte zbývající máslo, nejprve na něm jemně osmahněte cibuli bez zabarvení, poté přidejte jablka, osolte, opepřete a za stálého míchání smažte 5 minut na prudkém ohni.

www.tacos.cz V míse vyšlehejte smetanu s mlékem, osolte a opepřete. Camembert nakrájejte na proužky. Plátky brambor rozdělte do zapékacích misek a přelijte je směsí jablek a cibule. Zvlhčete šlehačkou a přikryjte plátky camembertu. Zapékací misky vložte do trouby asi na 15 minut, dokud se sýr nezapeče. Podávejte velmi horké.

vloženo 16.01.2022    zobrazeno 543x    verze pro tisk

Bramborový gratin s lososem, špenátem a koprem

Bramborový gratin se sýrem a hruškou
(Gratin con tallegio e pere)

Bramborový kebab

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Bramborový pekáč
(Le farçon)