Bramborová musaka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1
/2 kg brambor, 3 vejce, 1/2 l mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 8 dkg oleje, sůl,
Masová směs: 1/2 kg mletého masa, 1/2 větší cibule, 15 dkg oleje, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Nádivku připravíme tak, že osmažíme na tuku pokrájenou cibuli, na ni dáme mleté maso, které podle chuti osolíme a opepříme a s cibulkou trochu prosmažíme. Do vymaštěného kastrolu vkládáme postupně plátky syrových brambor a vrstvu masité nádivky tak, aby poslední byly brambory. Pokapeme tukem. Vše zalijeme po krátkém zapečení nálevem, který si připravíme z mléka, žloutků a polohrubé mouky. Osolíme, dobře promícháme a přidáme sníh z bílků. Musaku tím zalijeme a pečeme asi 3/4 hodiny na mírném ohni.