cpt. Cook
 

Bábovka se zeleninou a bylinkami

Bramborák s droždím

Bramborová baba s uzeným masem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborová musaka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 3  vejce, 1/2 l mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 8 dkg oleje, sůl,

Masová směs: 1/2 kg mletého masa, 1/2 větší cibule, 15 dkg oleje, mletý pepř, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Nádivku připravíme tak, že osmažíme na tuku pokrájenou cibuli, na ni dáme mleté maso, které podle chuti osolíme a opepříme a s cibulkou trochu prosmažíme. Do vymaštěného kastrolu vkládáme postupně plátky syrových brambor a vrstvu masité nádivky tak, aby poslední byly brambory. Pokapeme tukem. Vše zalijeme po krátkém zapečení nálevem, který si připravíme z mléka, žloutků a polohrubé mouky. Osolíme, dobře promícháme a přidáme sníh z bílků. Musaku tím zalijeme a pečeme asi 3/4 hodiny na mírném ohni.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3445x    verze pro tisk

Bramborová paštika se špenátem

Bramborová zapejkačka se žampióny

Bramborové čtverečky s jablky

Bramborové klínky s parmazánem

Bramborové klínky s parmazánem

Bramborové preclíky

Bramborové pusinky

Bramborové topinky

Bramborové topinky

Bramborový gratin s jablky a camembertem
(Gratin de camembert aux deux pommes)

Bramborový gratin s lososem, špenátem a koprem

Bramborový gratin se sýrem a hruškou
(Gratin con tallegio e pere)

Bramborový kebab

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Bramborový pekáč
(Le farçon)