Bramborová paštika se špenátem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg brambor, 1/2 lžička kmínu, sůl, 215 dkg mraženého špenátu, 6 dkg směsi bylinek, tuk, 4 vejce, 415 dkg kysané smetany, cayenský pepř, mletý pepř, 12.15 dkg strouhané goudy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce s kmínem a solí, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vymastíme obdélníkovou paštikovou formu. Vejce rozšleháme se smetanou, oběma pepři a solí. Smícháme uvařený špenát, usekané bylinky a 2/3 goudy. Formu střídavě plníme vrstvou brambor, špenátu a poléváme ochucenými vejci. Formu vložíme do vodní lázně a pečeme 90 minut na spodní příčce trouby předehřáté na 180°C. Před dopečením posypeme zbylou goudou a dáme vychladnout.