cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bílé lasagne se šunkou a sýrem

Lasagne biance con prosciutto e formaggio

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg čerstvých vaječných lasagní, 115 dkg šunky, 215 dkg ricotty, 10 dkg italského sýra montasio, případně gruyére nebo ementál, 15 dl bešamelové omáčky, parmazán podle potřeby, 1/2 snítka rozmarýnu, máslo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařenou šunku nakrájejte nahrubo a nechte ji stranou. Rukama rozdrobte ricottu a tvrdý sýr nastrouhejte na struhadle s velkými otvory.

www.tacos.cz Zapékací misku vymažte máslem, na dno rozetřete několik lžic bešamelové omáčky a na ni položte první plát těsta, přikryjte bešamelovou omáčkou, šunkou, ricottou a sýrem. Posypte strouhaným parmazánem a nasekanou snítkou rozmarýnu. Takto pokračujte, dokud nebudou všechny ingredience vyčerpány.

www.tacos.cz Nakonec přijde vrstva těsta potřít bešamelovou omáčkou, posypat strouhaným parmazánem a položte několik kousků másla. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25-30 minut. Aktivujte funkci grilování, aby se na povrchu vytvořila kůrčička. Po vyjmutí z trouby nechte lasagne několik minut odpočívat a poté je podávejte.

vloženo 22.10.2022    zobrazeno 431x    verze pro tisk

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Bucatini s trapánským pestem
(Bucatini con pesto alla trapanese)

Cacio e pepe pro dva

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku