cpt. Cook
 

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

Lasagne s jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lasagne s paprikami

Lasagne con i peperoni

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg lasagní, 615 dkg paprik, 15 dl rajčatového pyré, 7 dl hotové bešamelové omáčky, 2  mozzarelly, bazalka podle chuti, parmazán podle obliby, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Papriky omyjte, očistěte, nakrájejte na proužky a 10 minut je opékejte na pánvi s trochou oleje. Podle chuti osolte a opepřete. Rajčatové pyré smíchejte s paprikou. Nakrájejte mozzarellu na proužky a nechte ji v cedníku zbavit přebytečné tekutiny. (Vybírejte si sušší mozzarellu nebo použijte sýr scamorza, je méně vodnatý, a proto se při vaření lépe zpracovává.) Vezměte zapékací mísu a dno potřete bešamelovou omáčkou. Přidejte první vrstvu lasagní, pak opět bešamelovou omáčku, rajčatovou a paprikovou omáčku, nasekané lístky bazalky a mozzarellu. Posypte strouhaným sýrem parmigiano reggiano a takto pokračujte, dokud nesložíte všechny vrstvy a nespotřebujete všechny ingredience. Poslední vrstvu uzavřete bešamelovou omáčkou, kterou potřete rajčatovou šťávou a proužky papriky. Posypte parmazánem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Před podáváním nechte lasagne několik minut odpočívat.
vloženo 10.01.2022    zobrazeno 510x    verze pro tisk

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky